Hamilton heeft spijt van woede-uitbarsting tijdens Dutch GP

Max Verstappen passeert Lewis Hamilton tijdens GP Zandvoort op 4 september 2022.  © ANP / ANP

Lewis Hamilton heeft spijt van de dingen die hij over de boordradio riep tijdens de slotfase van de Grote Prijs van Nederland.

Redactie

De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 was woedend vanwege de beslissing van Mercedes om hem tijdens een safetycar-fase niet naar binnen te halen voor nieuwe banden. De Britse coureur liet in duidelijke taal weten zich „genaaid” te voelen. Nadat de safetycar van de baan was gegaan, viel Hamilton terug van de eerste naar de vierde plaats.

„Ik heb spijt van de dingen die ik over de radio heb gezegd, dat gebeurde in de ‘heat of the moment’. Op dat moment was ik even de controle kwijt, maar het team weet dat ik heel gepassioneerd ben”, aldus de 37-jarige Hamilton.

Heel wat coureurs, onder wie Max Verstappen en George Russell, maakten achter de safetycar een pitsstop om nieuwe (zachte) banden te halen. Hamilton kon zich in de slotfase op oudere banden niet verdedigen. Hij werd gepasseerd door achtereenvolgens Verstappen (Red Bull), Russell (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari), die met z’n drieën op het podium eindigden.

Safetycar

„Die safetycar kwam heel ongelegen voor ons, want we waren juist het gat met Red Bull aan het dichtrijden. Het nam het voordeel weg dat we hadden”, aldus Hamilton. „Ik voelde het allemaal door mijn vingers glippen. We hebben al zo lang geen race gewonnen en ik hoopte dat we hier op Zandvoort een één-twee konden scoren. Maar goed, het glas is halfvol: onze pitsstops waren geweldig en we konden in ieder geval vechten voor de winst. We blijven jagen en we gaan dit seizoen nog een keer winnen.”

Lees ook: Max Verstappen kreeg Red Bull Racing in zijn eentje weer aan de praat en nadert na zeven jaar bijna de perfectie

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal