Ajax schrijft Ihattaren niet in voor Champions League

Mohamed Ihattaren. © Getty Images

Nyon
Redactie

Ajax heeft Mohamed Ihattaren niet ingeschreven voor de Champions League bij de Europese voetbalbond UEFA. De 20-jarige aanvaller, die individueel traint bij de Amsterdammers, is niet opgenomen in de spelerslijst voor het Europese clubtoernooi die de UEFA heeft bekendgemaakt.

Ihattaren ontbreekt al enige tijd in de selectie van coach Alfred Schreuder. Ajax heeft de oud-speler van PSV geen rugnummer gegeven en laat hem voorlopig individueel trainen. Schreuder zei vorige week al in het programma Rondo dat het niet waarschijnlijk was dat Ihattaren ingeschreven zou worden voor de Champions League. De Amsterdammers huren de voetballer dit kalenderjaar van Juventus en kunnen hem vervolgens definitief overnemen.

Lees ook: Mohamed Ihattaren volgens bronnen in vizier criminelen: ‘Dreiging na ruzie relatie’

Ajax heeft nieuwkomers Florian Grillitsch en Lucas Ocampos wel ingeschreven, net als Francisco Conceição, Ahmetcan Kaplan en Calvin Bassey. Op de lijst van 23 spelers staan ook de 18-jarige Patrickson Delgado uit Ecuador en de 18-jarige Deen Jeppe Jensen.

Ajax begint de groepsfase van de Champions League woensdag met de thuiswedstrijd tegen Rangers FC van coach Giovanni van Bronckhorst. Liverpool en Napoli zijn de andere tegenstanders.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal