Van der Poel en Poels in Nederlandse ploeg voor WK wielrennen

Mathieu van der Poel. © ANP / BELGA sport

Redactie

Mathieu van der Poel doet eind deze maand mee aan de WK in Australië. De 27-jarige renner komt in actie in de wegwedstrijd en de gemengde ploegentijdrit. Het was onzeker of de kopman van Alpecin-Deceuninck de reis naar Wollongong aan de Australische oostkust wilde maken, maar hij maakt deel uit van de selectie van bondscoach Koos Moerenhout.

„Mathieu is een speerpunt, maar we willen zeker de kracht van het gehele team benutten”, aldus Moerenhout, die verder Wout Poels uit Blitterswijck, Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Daan Hoole, Pascal Eenkhoorn, Jan Maas en Taco van der Hoorn heeft geselecteerd. „Voor zo ver je een WK-parcours al kunt vergelijken met een klassieker, is het een mix van de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. We hebben een uitgebalanceerde ploeg waarmee we op alle delen van het parcours competitief kunnen zijn.”

Lees ook: Tom Dumoulin zal het peloton misschien niet snel missen: omgekeerd is zijn afscheid een groot gemis voor de wielersport

Mollema en Hoole rijden ook de tijdrit. Hoole neemt de plek over van Tom Dumoulin, die in eerste instantie na de WK zou stoppen, maar vorige maand al besloot per direct een punt achter zijn carrière te zetten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal