Wandelroute Bevrijding van Limburg wordt in Mesch geopend

Tijdens een herdenking in Mesch op 28 mei van dit jaar bedankten veteranen uit de Tweede Wereldoorlog adoptanten van oorlogsgraven. © Archieffoto Annemiek Mommers

Mesch
Redactie

In Mesch wordt maandag 12 september de start van het Nederlandse deel van de wandelroute Bevrijding van Limburg van Liberation Route Europe geopend met de onthulling van een ‘Vector of Memory’.

Die dag is het 78 jaar geleden dat bij Mesch de eerste bevrijders Nederland binnenkwamen. De monumentale wegwijzer markeert Mesch als eerst bevrijde dorp van Nederland. De wandelroute loopt van Mesch tot Mook en vertelt het bevrijdingsverhaal van Limburg.

De ceremonie is om 18 uur bij basisschool OBS Mesch, en wordt georganiseerd door het Bevrijdingscomité Mesch samen met Provincie Limburg, gemeente Eijsden-Margraten, gemeente Voeren en LRE Foundation.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal