Kids Proef Challenge rolt uit in heel Limburg: zet jouw gezonde kindermenu op de kaart!

Josephine en Kiki uit Venlo laten hun winnende Quinoa-burger proeven aan de jury. © Kokkerelli

Venlo -

Het kindermenu in restaurants mag wel wat lekkerder, gevarieerder én gezonder. De Kids Proef Challenge waarmee kinderen vorig jaar werden uitgedaagd om zelf een gezond gerecht op de kaart te zetten, wordt nu in heel Limburg uitgerold.

Marcel van Lier

Friet met frikandel, kipnuggets óf pannenkoeken. Veel meer keus is er voor kinderen niet in de meeste Limburgse restaurants. Laat staan dat er gezonde opties op de kaart staan. Kokkerelli schreef daarom vorig jaar met nog enkele organisaties de Kids Proef Challenge uit voor kinderen van 8 tot 12 jaar uit Noord-Limburg De opdracht was om met z’n tweeën een lekker en gezond hoofdgerecht samen te stellen. De vegetarische Quinoaburger van Josephine en Kiki uit Venlo werd door de jury gekozen als winnende gerecht en staat inmiddels op de menukaart van enkele restaurants in Noord-Limburg.

De Quinoa-burger. © Kokkerelli

De jury hanteert bij de selectie een aantal criteria. Het gerecht moet behalve lekker en gezond ook origineel zijn, zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf bevatten en uit streekproducten bestaan.

Uit alle inzendingen worden acht duo’s geselecteerd, die hun kindermenu mogen laten proeven aan de vakjury. De helft daarvan gaat door naar de finale op donderdag 13 oktober in Villa Flora op Brightlands Campus Greenport Venlo. Het winnende menu komt bij restaurants in Limburg op de kaart. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Lees ook: Quinoa burger in plaats van kipnuggets? Winnaars van Kids Proef Challenge maken kinderkaart gezond

De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. Doel is kinderen bewust te maken van het belang van gezonde en duurzame voeding.

Informatie over deelname aan de kookchallenge is op te vragen via info@kokkerelli.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal