Video: Kalfjes overleven botsing veewagen, kilometers file op A2 na scharen aanhanger

Auto met kalfjes op aanhanger gekanteld op A2 bij Born. © Orange Media

Born -

Een ongeluk met een aanhanger waarin vier kalfjes zaten zorgde dinsdagmiddag voor kilometers file op de A2 tussen Born en Roosteren. De dieren overleefden de klap.

Geertjan Claessens

De aanhanger waarin de kalfjes zaten schaarde rond 13.30 uur door nog onbekende oorzaak, waarna een achteropkomende auto er tegenop knalde. Een andere auto reed tegen de vangrail. Een bestuurder werd door ambulancepersoneel nagekeken vanwege mogelijke nekklachten. Bij het ongeluk vielen verder geen gewonden.

Voor verkeer richting Roermond liep de vertraging op tot ruim een uur. Om de aanhanger weer recht te zetten werd een rijbaan van de A2 afgesloten. De weg ging om 15.45 uur weer helemaal open. De file is inmiddels opgelost.

De kalfjes zijn na het ongeluk uit de aanhanger gehaald en met vervangend vervoer naar hun bestemming gebracht. Wat die bestemming is kon de politie niet zeggen, maar waarschijnlijk waren de dieren van een boer in de omgeving. Het ongeval gebeurde voorbij Born op 1200 meter van de afslag Roosteren. Het incident trok ook een groepje kijkers, die vanaf de weg langs de A2 toekeken en foto’s en filmpjes maakten.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie in Limburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal