Nachtelijke stormschade op meerdere plekken in Limburg

Stormschade aan een dak van een woning in Nederweert. © Nederweert24

Brandweer blust een brand aan het dak van een woning in Stramproy. © WeertdeGekste

thumbnail: Stormschade aan een dak van een woning in Nederweert. 
thumbnail: Brandweer blust een brand aan het dak van een woning in Stramproy. 
Nederweert/Stramproy/Cadier en Keer -

Onweersbuien hebben in de nacht van dinsdag op woensdag voor schade gezorgd op meerdere plekken in Limburg. Er vielen geen gewonden.

Redactie

Een woning aan de Palmstraat in Nederweert raakte beschadigd aan het dak toen de bliksem insloeg. De bliksem sloeg even na 00.30 uur in op de nok van de woning. Door de kracht van de inslag is een aantal dakpannen uit elkaar gespat en op de grond terechtgekomen. „We zaten rechtop in bed”, aldus de bewoners tegenover Nederweert24 over de knal.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft door middel van een ladderwagen het dak geïnspecteerd. Er was geen brand maar er smeulde wel iets in of onder de nok. Bij meerdere woningen in de omgeving was de stroom uit gevallen.

Stramproy

Iets verderop in Stramproy was de bliksem eveneens ingeslagen in een woning. Iets voor 01.00 uur ontstond er brand aan het dak van een woning aan de Bergerothweg. De brandweer verwijderde volgens WeertdeGekste een flink aantal dakpannen zodat de brand van zowel binnen als buiten kon worden bestreden. Vanuit een hoogwerker werd er flink wat water het dakbeschot ingespoten. Zo’n drie uur na de melding was de brandweer nog steeds bezig met bluswerkzaamheden. De woning heeft flinke schade opgelopen.

Takken op de weg

Op de Bemelenweg in Cadier en Keer en op de Rijksweg in Gronsveld zijn takken op de weg beland nadat zij door de storm waren omgewaaid. De brandweer heeft er voor gezorgd dat de takken zijn verwijderd. Op de Nieuwe Peeldijk in America zijn ook takken op de weg beland na de storm. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat deze van de weg zijn opgeruimd.

Tak op de weg in Cadier en Keer. © Track’88

Brandweer verwijdert een tak van de weg in Gronsveld. © Track’88

Takken op de weg in America. © Edward-Media

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal