Vrij warme temperaturen met afwisseling van wolken en zon en later deze week onweer

Schommel langs het water van Het IJ aan de Piet Heinkade ter illustratie. © ANP/Paul van Riel

Er komt een einde het mooie zomerweer, want donderdag en vrijdag gaat het onweren. Woensdag blijft het bijna overal nog droog. Ook blijft het vrij warm, met temperaturen tussen de 22 en de 27 graden. Wolken en zon wisselen elkaar af, meldt weeronline.

Redactie

Woensdagochtend blijft het bijna overal droog, maar in Limburg moet je rekening houden met een bui. Een ochtend en middag met zonnige perioden en enkele wolkenvelden Op de meeste plaatsen blijft het vanmiddag droog, maar hier en daar wordt een bui verwacht. Het wordt 23 tot 26 graden.

Donderdagochtend wordt het op veel plekken erg nat. Het regent op sommige plekken goed door. Ook kan het gaan onweren. De buien nemen vooral in het zuiden in de loop van de dag wat af, maar komen nog steeds voor. De zon is donderdag niet veel te zien.

Weinig zon

Vrijdag valt er regelmatig regen, soms met onweer. De zon komt niet veel tevoorschijn. Het wordt zo’n 20 graden.

In het weekend wordt het wat rustiger. Op zondag is het op veel plekken droog. Het kwik loopt dan weer op naar 21 tot 23 graden.

„Na het weekend wordt het mogelijk nog iets warmer met landinwaarts kans op 25 graden”, schrijft Weeronline.

Lees ook: Nachtelijke stormschade op meerdere plekken in Limburg

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal