Gemeente Beesel doet mee aan Verspillingsvrije week

 © ING Image

Beesel
Silke van Deelen

De gemeente Beesel heeft een aantal tips verzameld om mensen op weg te helpen tijdens de Verspillingsvrije week, die plaatsvindt van 12 tot en met 18 september.

Tijdens deze week zijn mensen extra alert op minder voedselverspilling. Goed voor het klimaat én voor de portemonnee. Bij het boodschappen doen, het bereiden van eten en het bewaren van restjes valt nog veel winst te behalen, geeft de gemeente bijvoorbeeld aan. Check daarom eerst altijd de voorraad en maak een planning en boodschappenlijstje voor het boodschappen doen. Bewaar voedsel op de juiste temperatuur en restjes in goed afgesloten bakjes. Ook is het mogelijk om producten een tweede bestemming te geven door ze te conserveren. En tot slot, maak iemand anders blij met overgebleven producten of maaltijden, al zijn het de beestjes op de kinderboerderij.

Kijk voor alle tips op www.beesel.nl/nieuws/2022/09/06/verspillingsvrije-week.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal