Geen Arriva-treinen in Limburg door staking: ‘Zoek alternatief vervoer’

Foto ter illustratie. © John Peters

In Limburg rijden donderdag geen Arriva-treinen door een staking in het streekvervoer.

Redactie

De animo om te staken is dit keer groot bij machinisten. Arriva roept op alternatief vervoer te zoeken.

Volgens een woordvoerster rijdt 80 procent van de lijnbussen in Limburg. In Noord-Limburg zijn er meer problemen dan elders in Limburg. In de omgeving van Venlo heeft Arriva te maken met uitval van ongeveer 50 procent van de bussen.

De vervoerder adviseert reizigers de reisplanner op de site van Arriva te raadplegen. Deze wordt de hele dag bijgewerkt. „Als de rit nog in de reisplanner staat, mag de reiziger ervan uitgaan dat de bus gewoon rijdt”, aldus de woordvoerster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Medewerkers van de regionale vervoersbedrijven in Limburg, Gelderland en Noord-Brabant leggen donderdag het werk neer in een poging om een betere cao af te dwingen. FNV-bestuurder Marijn van der Gaag verwachtte vooraf een grote stakingsbereidheid.

PSV

In Gelderland denkt de vervoerder de normale dienstregeling te rijden. In Noord-Brabant waarschuwen Arriva en Hermes voor uitval van bussen en treinen. Hermes vraagt PSV-supporters om naar een alternatieve vervoerswijze te kijken als ze donderdagavond naar het Philips Stadion willen. De Eindhovense club speelt donderdagavond een Europa League-wedstrijd tegen het Noorse FK Bodø/Glimt. De vervoerder geeft aan overlast op de buslijnen naar het stadion zoveel mogelijk te willen voorkomen.

Lees ook: NS-treinverkeer in heel Nederland ligt vrijdag stil door regionale staking

Op woensdag werd al gestaakt in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Ov-medewerkers in Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland legden dinsdag het werk neer. Vrijdag gebeurt dat in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Op vrijdag 16 september is er een landelijke staking in het streekvervoer. Op die dag is het de bedoeling dat er nergens streekbussen en regionale treinen rijden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal