Drie attracties Westelijke Mijnstreek in de race voor ANWB-nominatie ‘Leukste Uitje van Limburg’

Eén van de genomineerden, Steinerbos, heeft sinds deze zomer een rolstoelroute.  © Archieffoto Johannes Timmermans

Westelijke Mijnstreek -

Gaia ZOO en Toverland dingen mee naar de titel Leukste Uitje van Nederland 2023, van de ANWB. Per provincie is er een aparte verkiezing. Drie attracties uit de Westelijke Mijnstreek maken kans op ‘Leukste Uitje van Limburg’.

Redactie

Het gemeentelijke Belevenispark Steinerbos in Stein is vooral gericht op jonge kinderen en hun ouders. Er zijn een binnen- en buitenbad, speeltuinen, roeivijver, waterglijbaan, trampolines, blotevoetenpad, skelters, minicars, kinderboerderij, en een treintje door het park. Nieuw is de midgetgolfbaan. In 2021 bestond het bos 75 jaar. Het kende financiële perikelen maar is overeind gebleven.

In Geleen is Laco Glanerbrook bij de genomineerde uitjes een vreemde eend in de bijt. Het sportcentrum bij het burgemeester Damenpark omvat een (subtropisch-)binnen- en buitenbad, een ijshockeyhal, een fitnesscentrum, twee sportzalen, horeca, en een wielerbaan waar in de winter aan de binnenrand een ijsvloer ligt.

Het sportcomplex wordt komende jaren compleet vernieuwd. De schaats- en wielerbaan worden overkapt, er komt een nieuw wedstrijdbad, de ijshockeyhal wordt herbouwd. Op het buitenterrein, in het park, komt ook een ‘Walk of Fame’ als herinnering aan Pinkpop.

Tijdens de lockdowns maakte Kasteelpark Born financieel moeilijke tijden door. Door donaties van particulieren en bedrijven wist het dierenpark in de tuinen van voormalig Kasteel Born overeind te blijven. Als dank voor de steun is een corona-monument in het park verrezen.

Met zijn trompetzwanen, nandoes, alpaca’s, Kamelen, lynxen, uilen, apen en neusberen blijkt het park, waar wandelend door het natuurschoon genoten kan worden van de dieren, een Limburgse topper te zijn. Het park won in 2019 de Limburgse titel, en mocht in 2020, 2021 en 2022 het zilveren Uitje in ontvangst nemen.

Lees ook: Emotioneel afscheid in Kasteelpark Born van gehandicapte steppearend met vleugels zo groot als een keukendeur

Stemmen op uw favoriete uitje kan tot en met 30 oktober via de website van de ANWB.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal