Voormalig Fortunees Tesfaldet Tekie transfervrij naar Go Ahead Eagles

Tesfaldet Tekie aan de bal tegen Feyenoord. © Ermindo Armino

Deventer -

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met middenvelder Tesfaldet Tekie. De 25-jarige Zweed komt transfervrij naar Deventer en heeft een verbintenis voor één seizoen getekend. Tekie speelde tussen 2019 en 2022 bij Fortuna Sittard.

Redactie

Tekie koos er na afgelopen seizoen voor zijn aflopende contract in Sittard niet te verlengen. Beide partijen gingen na afloop van de competitie toch nog in gesprek, maar al snel werd duidelijk dat een langer verblijf er niet in zat. De Zweed rekende erop te kunnen profiteren van zijn transfervrije status, maar slaagde er niet in elders onderdak te vinden. Tot Go Ahead zich voor hem meldde.

Profiel

„Met Tesfaldet Tekie hebben we een ervaren middenvelder kunnen vastleggen”, zegt Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead Eagles. „Hij is verdedigend sterk door het spel goed te lezen en veel ballen te veroveren. Daarnaast kan hij het spel ook goed verplaatsen, ook over langere afstand. Wij denken dat hij een speler is die ons kan helpen in de strijd om lijfsbehoud.”

De in Eritrea geboren en in Zweden opgegroeide Tekie speelde voor zijn tijd in Sittard voor KAA Gent en de Zweedse clubs Östersund en Norrköping.

Kijk ook naar Komt dat schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

© De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal