Go Ahead pikt ex-Fortunees Tesfaldet Tekie transfervrij op

Tekie speelde een paar seizoenen bij Fortuna Sittard.  © Ermindo Armino

deventer -

Oud-Fortunees Tesfaldet Tekie speelt dit seizoen voor Go Ahead Eagles. De 25-jarige Zweed, die tussen 2019 en 2022 in Sittard speelde, komt transfervrij naar Deventer en heeft een verbintenis voor één seizoen getekend. Tekie speelde tussen 2019 en 2022 nog bij Fortuna Sittard.

Redactie

„We hebben de afgelopen periode gekeken naar een back en een aanvallende versterking, waarvan het laatste profiel echt een speler zou moeten zijn die ons direct beduidend beter zou maken”, zegt Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead Eagles. „Toen bleek dat een aanvaller in de door ons gewenste categorie niet voorbijkwam, hebben we gekeken naar wat onze groep nog kon gebruiken qua profiel. Met Tesfaldet Tekie hebben we een ervaren middenvelder kunnen vastleggen. Hij is verdedigend sterk door het spel goed te lezen en veel ballen te veroveren. Daarnaast kan hij het spel ook goed verplaatsen, ook over langere afstand. Wij denken dat hij een speler is die ons kan helpen in de strijd om lijfsbehoud.”

Tekie speelde eerder bij KAA Gent en de Zweedse clubs Östersund en Norrköping.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal