‘Mannequins’ showen kleding van vroeger op nostalgische middag voor ouderen in Geleen

Vrijwilligers van het museum kruipen vaker in de rol van model, zoals hier in 2014 in verpleeghuis La Famille in Elsloo. © Rob Oostwegel

Geleen
Redactie

Vrijwilligers van het Streekmuseum uit Elsloo showen dinsdag 27 september kleding van vroeger tijdens een nostalgische middag voor ouderen.

De ‘mannequins’ showen, met een ludieke ondertoon, kleding vanaf eind 19de eeuw tot en met de jaren 50 en begin 60 van de vorige eeuw. „Werkkleding van de burger, maar ook chique kleding van de welgestelden.”

Ouderenorganisatie KBO St. Augustinus is de organisator van de middag die plaatsvindt in de Jan Franssenzaal van het Trefcentrum in de Molenstraat in Geleen. De middag duurt van 14.30 tot circa 17.00 uur.

Entreeprijs is 4 euro voor leden en 5 euro voor niet leden. De kaartverkoop is op dinsdag 13 september in het Trefcentrum in Elsloo of van 9.45 tot 11.15 uur via telefoonnummer: 046-4757656. Er is plaats voor maximaal 80 personen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal