Energie besparen met een geïsoleerde garagedeur? Let op de volgende aspecten

 © Different Doors.

Het belang van energie besparen wordt alsmaar duidelijker. Het isoleren van uw woning en het besparen van energie zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Wellicht dat u al naar diverse oplossingen heeft gezocht om uw huis te verduurzamen. Maar hoe zit het met de isolatie van uw garage? Deze wordt vaak vergeten bij het isoleren van een woning. Echter, gaat er via de garage ook veel onnodige energie verloren.

Aangeboden door Different Doors

Geïsoleerde garagedeurEen goed geïsoleerde garage start bij een geïsoleerde garagedeur. Hoe bepaalt u of een garagedeur goed geïsoleerd is? Dit artikel helpt u bij het beoordelen van het isolerende vermogen van openslaande garagedeuren.

1. Wat is de isolatiewaarde van de garagedeur?De U-waarde bij een garagedeur geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat tussen de binnen- en buitenzijde van de deurpanelen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de garagedeur isoleert. Dit houdt namelijk in dat er minder warmte verloren gaat. Om er zeker van te zijn dat u een geïsoleerde garagedeur koopt is het aan te raden om een garagedeur met een zo laag mogelijke U-waarde te kiezen.

 © Different Doors.

2. Is het kozijn geïsoleerd?Naast goed geïsoleerde deurpanelen is het ook van belang dat het bijbehorende kozijn optimaal isoleert. Hierbij kunt u denken aan thermisch onderbroken kozijnen. Bij kozijnen met een thermische onderbreking wordt het binnen- en buitenkozijn gescheiden door een kunststof profiel. Hierdoor ontstaat stilstaande lucht waarmee de koude lucht buiten blijft, en de warme lucht binnen.

3. Garagedeur met glas? Wat voor glas wordt er gebruikt?Bent u op zoek naar een garagedeur met glas? Let dan goed op de glassoort die gebruikt wordt. Is dit plexiglas, enkel, dubbel, triple of HR++ glas? Het zou namelijk zonde zijn dat u kiest voor optimaal geïsoleerde deurpanelen maar de kou alsnog via de ramen zijn weg naar binnen vindt.

Wanneer u kiest om de garagedeur te voorzien van glas adviseren wij je te kiezen voor HR++ glas. HR++ glas isoleert namelijk tot 3 keer beter dan dubbelglas. Jaarlijks kunt u hiermee tientallen tot honderden euro’s besparen op uw energiekosten.

4. Hoe wordt de garagedeur afgewerkt?Een goed geïsoleerde garagedeur gaat verder dan enkel de deurpanelen, het kozijn en eventuele beglazing. Een garagedeur kan namelijk optimaal geïsoleerd zijn maar toch tochten wanneer de montage te wensen overlaat. Zorg er daarom altijd voor dat uw garagedeur gemonteerd wordt door ervaren montageteams met kennis van zaken.

Voordelen van geïsoleerde garagedeurenDoor het plaatsen van geïsoleerde garagedeuren profiteert u het hele jaar door van een aangename temperatuur in uw garage. In de zomer blijft de hitte buiten en in de winter houdt u de warmte binnen. Dit heeft vanzelfsprekend een positief effect op uw energie- en gasrekening, ook wanneer u de garage zelf niet verwarmt. Met name wanneer deze direct grenst aan uw woning. De kou kan namelijk gemakkelijk vanuit uw garage uw woning binnentrekken. Dit geldt ook voor de bovenverdieping van uw woning als deze zich direct boven de garage bevindt.

 © Different Doors.

Kanteldeur vervangen voor een geïsoleerde garagedeurDe metalen kanteldeur is jarenlang de standaard garagedeur geweest in Nederland. Vele garages in Nederland zijn dan ook nog steeds uitgerust met zo’n garagedeur. Van isolatie is echter geen sprake bij een kanteldeur. Deze is namelijk enkelwandig en draait tussen twee spijlen door. Tussen deze spijlen ontstaan ‘kieren’ wanneer de deur gesloten is. Door deze kieren vinden kou en tocht gemakkelijk hun weg naar binnen. Daarnaast geleidt het metaal de kou 1 op 1 naar binnen. Wilt u een beter geïsoleerde garage? Dan is het vervangen van uw kanteldeur een goede eerste stap.

Start vandaag nog met verduurzamenBent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een goed geïsoleerde garagedeur? Bekijk dan de website van Different Doors. Zij maken perfect geïsoleerde garagedeuren volledig op maat. De garagedeuren zijn voorzien van uitstekende isolatiewaarden en een thermisch onderbroken kozijn. Goed voor het klimaat, maar ook vanwege de isolatievoordelen ideaal voor uw portemonnee. Daarnaast worden de openslaande garagedeuren standaard uitgevoerd met een vijfpuntssluiting zodat u zich ook geen zorgen hoeft te maken over inbraak.