Max Verstappen sluit eerste dag in Monza als tweede af

 © Getty Images

Max Verstappen heeft de eerste trainingsdag in Monza afgesloten met de tweede tijd. De Limburger moest bijna anderhalf tiende toegeven op Ferrari-coureur Carlos Sainz.

Jack Martens

De Spanjaard ging rond in een tijd van 1:21.664. Charles Leclerc liet de derde tijd noteren. De Monegask was nipt langzamer dan Verstappen. Lando Norris zette zijn McLaren verrassend op plek, voor George Russell en Verstappens teamgenoot Sergio Pérez.

Straffen

Zaterdag staat de afsluitende derde vrije training op de rol en later op de dag de kwalificatie. Mocht het Verstappen lukken om pole te bemachtigen, dan start hij de race zondag vanaf de zesde plaats. De coureur van Red Bull Racing incasseert een gridpenalty van vijf plekken vanwege een motorwissel. Ook Carlos Sainz (Ferrari), Sergio Pérez (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) zullen gridstraffen incasseren waardoor zij vanuit de achterhoede aan de race gaan beginnen.

Charles Leclerc wisselde net als Verstappen zijn complete motor in België en kan dit weekeinde voor het Italiaanse publiek wel zonder straf beginnen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal