Wahlwiller is zaterdag 25 september het ‘walhalla voor wijnliefhebbers’

Sfeerimpressie van een eerdere editie van het feest. © Diana Scheilen

Wahlwiller -

In Wahlwiller staat zondag 25 september voor de éénentwintigste keer het Wijnfeest op de kalender. Volgens de organisatie is het een walhalla voor wijnliefhebbers.

Redactie

Bezoekers kunnen onder meer rekenen op een ruim aanbod regionale wijnen, waaronder van Domaine Backerbosch, Hubertus Wijngaard, Cunibertus Wijngaard, Domaine Salamander, Wijngaard Kunrader Vallei, Landgoed Overst, Domein Steenberg, Hoeve Nekum, Domaine des Marnières, Wijndomein Holset, Wijnmakerij Maastricht en Wijndomein Stokhem. Deze kunnen tijdens het feest allemaal worden geproefd.

Lees ook: Heuvelland trekt met wijnroutes en kwalitatieve evenementen ander type toerist

„Tel daar de unieke ligging van het feestterrein tussen de wijngaarden in de hellingen van het wijndorp, de gratis rondleidingen door diezelfde wijngaarden en de gemoedelijke ambiance bij op en je hebt weer een wijnfeest waar Limburg trots op mag zijn”, schrijven de initiatiefnemers.

De dag begint traditioneel met een openluchtmis om 11.00 uur, opgeluisterd door harmonie Excelsior. Daarna starten de festiviteiten. Om 14.00 uur wordt onthuld wie de nieuwe wijnkoningin is.