Bibliotheek Panningen gaat vooroordelen te lijf met ‘Mensenbieb’

 © Stefan Koopmans

Panningen -

Bibliotheek Panningen houdt zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 14.00 uur de Mensenbieb. Bezoekers kunnen die dag een ‘levend’ boek lenen.

Redactie

Wat dat inhoudt? „Hierbij gaan bezoekers één op één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal. Hoe is het om in de gevangenis te zitten? Of om je huis van afval te bouwen? En wat als je als jonge man in een rolstoel komt te zitten?, schrijft de organisatie.

Net even anders

„De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel spreekt. Door met hen te praten, kijk je anders tegen hun situatie aan. De Mensenbieb helpt op deze manier om vooroordelen weg te nemen en begrip voor elkaar te vergroten.”

De ‘boeken’ die in levende lijve aanwezig zijn, gaan onder meer over dakloosheid, alles kwijtgeraakt, transgender zijn, armoede, een huis bouwen van afval, off the grid wonen, psychische klachten, gepest worden en detentieverleden.

Een volledig overzicht van onderwerpen is hier te vinden. Gegadigden kunnen zich daar tevens aanmelden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal