Dramatische avond voor MVV tegen FC Eindhoven: 5-0 nederlaag en blessures

 © Pro Shots -Johan Manders

Eindhoven -

MVV heeft vrijdagavond een pak slaag gekregen van FC Eindhoven. In Brabant ging de ploeg van Maurice Verberne met 5-0 onderuit.

Emil Visser

De contouren voor de dramatische avond werden in de eerste minuten al geschetst. Al na dertig seconden was FC Eindhoven na een rommelige opbouw van de Maastrichtenaren dichtbij een goal. Later belandde een ziedend schot vanaf de rand van het strafschopgebied op de lat. MVV deed mondjesmaat wel wat terug, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Goed weg

Halverwege de eerste helft kwam FC Eindhoven verdiend op voorsprong. De opbouw van MVV werd voor de zoveelste keer vroeg verstoord en dat leverde een schietkans op voor Naoufal Bannis. Zijn uithaal verdween in de verre hoek. Vanuit bijna dezelfde positie maakte Bannis er een dikke vijf minuten later 2-0 van. Na een foute pass van Tim Zeegers in de opbouw kreeg de Eindhoven-spits de bal in de voeten gespeeld. Hij haalde zonder twijfel uit. Weer vijf minuten later belandde voor de tweede keer een poging van FC Eindhoven op de lat. MVV kwam daarom goed weg met de ruststand van 2-0.

Na de rust liep de score wel verder op. Mawouna Amevor en Ozan Kokcu waren trefzeker voor de thuisploeg. De ellende voor MVV hield overigens niet op bij het slikken van al die treffers. Het raakte ook nog eens twee steunpilaren kwijt gedurende de tweede helft. Jarne Steuckers en Rico Zeegers moesten beiden noodgedwongen gewisseld worden. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, vloog ook de 5-0 nog binnen. Evan Rottier nam een voorzet in één keer op de pantoffel en joeg de bal in de kruising.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal