VVV verliest na doelpuntenregen in Almelo

 © Pro Shots -Ron Jonker

Almelo -

VVV heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 5-3 verloren in een uiterst vermakelijke pot voetbal.

Qasim Hakim

Heracles was vanaf de aftrap de bovenliggende partij, al werd het niet meteen heel gevaarlijk. Buiten een schot van Emil Hansson dat over ging, kon VVV de aanvalsdrift van de thuisploeg nog redelijk neutraliseren in de beginfase. VVV werd één keer gevaarlijk na een corner van Robert Klaasen die over werd gekopt door Brian Koglin.

Nauwelijks iets tegenover

Na 25 minuten spelen was het echter raak toen Anas Ouahim de bal achter VVV-doelman Lukas Zima knalde: 1-0. Drie minuten later was het de vrijstaande Nikolai Laursen die een voorzet vanaf de linkerkant vrij binnen kon schieten: 2-0. VVV zette er nauwelijks iets tegenover, maar kwam vijf minuten voor rust terug in de wedstrijd via Daan Huisman, op aangeven van de mee opgekomen Simon Janssen: 2-1.

Meteen na rust was Nick Venemna dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan. Een minuut later was het wel raak voor Venema: 2-2. Heracles herpakte zich en kwam na 55 minuten spelen weer op voorsprong dankzij de tweede van de avond van Ouahim: 3-2. Kort daarna maakte Lucas Schoofs er zelfs 4-2 van met een rake kopbal, maar Venema bracht halverwege de tweede helft de spanning weer terug: 4-3. Een afstandsschot van Sylian Mokono acht minuten voor tijd maakte echter een einde aan alle Venlose illusies: 5-3

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal