Subsidiepot voor opleiding jeugdtrainers Limburgse amateursport nog tot 1 januari beschikbaar

 © ING Image

Maastricht -

Limburgse amateursportorganisaties kunnen nog tot 1 januari 2023 gebruikmaken van een speciale subsidieregeling voor de opleiding van jeugdtrainers.

Redactie

Dat heeft de provincie bekendgemaakt. Het gaat om een bedrag van maximaal vijfhonderd euro per sportvereniging. Met het geld kunnen trainers beter worden opgeleid en voorbereid op hun taak, is de achterliggende gedachte.

„Goed opgeleide jeugdtrainers maken sport voor jongeren niet alleen verantwoorder, maar ook leuker, waardoor de sportparticipatie van de jeugd wordt gestimuleerd en uiteindelijk de gezondheid verbetert”, schrijft de provincie.

Clubs die de financiële impuls zien zitten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dienen trainers een opleiding te volgen die aansluit bij niveau 1, 2 of 3 van de ‘Kwalificatiestructuur Sport’, moet de opleiding binnen uiterlijk twee jaar na ontvangst van de beschikking te zijn afgerond en vallen kosten die meer dan drie maanden voor de aanvraag zijn gemaakt buiten de regeling.

Meer informatie en een aanvraagformulier zijn hier te vinden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal