Galavoorstelling Tigers Roermond resulteert in tweede overwinning

 © Getty Images for DFB

Volendam -

Tigers Roermond heeft ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. Het uitduel bij ZVV Volendam werd in het hol van de leeuw met klinkende cijfers gewonnen: 10-3. Door de winst is de Roermondse ploeg voorlopig medekoploper.

Tjeu Stemkens

Tigers schoot voortreffelijk uit de startblokken. Vorige week werd met ruime cijfers gewonnen van AGOVV, waar vorig seizoen twee keer van verloren werd. Thuis tegen Volendam werd destijds gelijkgespeeld (5-5) en de bekerwedstrijd gewonnen (7-5). Maar op het einde van de eerste fase belandden de Noord-Hollanders wel in de kampioenspoule, terwijl Tigers verder speelde in de degradatiepoule.

De Roermondse ploeg is voortreffelijk uit de trainingsweken gekomen. In een hoog tempo en sterk combinerend nam de ploeg initiatief in de duels. Ook in Volendam startten de Limburgers uitstekend en nam de leiding: 0-2. In een fase waar het even iets minder liep, kwam de thuisclub nog voor de rust langszij.

In de tweede helft dicteerde Tigers de wedstrijd volledig. Met bij fasen weer voortreffelijk combinatievoetbal werd Volendam volledig teruggedrongen. De Limburgers lieten er geen gras over groeien en liepen uit naar 2-5. Volendam scoorde nog wel een keer tegen, maar moest vervolgens toezien hoe de gasten met subliem helemaal wegliepen naar 3-10. De Roermondse doelpunten kwamen op naam van Fer Pasaribu (2), Aimane M’Rabet (2), Jasko Dzurlic (2), Solaiman Ramdani (2), Ilias Arssi en een eigen doelpunt van de thuisclub.

Eenheid

Trainer Hicham Ben Hammou was een tevreden man. „De ploeg straalt eenheid uit. Dat laten ze ook in het veld zien. Ze vechten voor elkaar en gunnen elkaar de doelpunten. Niets mooier dan treffers na lekker lopende combinaties. We blijven hard werken, we willen stappen blijven maken.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal