Gewonde bij ongeval op N273 bij Ittervoort, voorbijganger wordt onwel

 © WeertdeGekste

Ittervoort -

Bij een ongeval op de N273 bij Ittervoort is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt. Een voorbijganger raakte onwel.

Redactie

Op het A2-viaduct in de Napoleonsweg tussen Ittervoort en Grathem botsten rond kwart over acht twee auto’s tegen elkaar. Door de klap kwam één van de auto’s op de zijkant tot stilstand. De bestuurster van deze auto moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De andere automobilist kwam met de schrik vrij. Zo meldt WeertdeGekste.

De brandweer gebruikte hydraulisch gereedschap om de gekantelde auto open te knippen. Vervolgens werd de ruit in tweeën gezaagd. Daarna kon het dak van de auto worden gevouwen en de vrouw worden bevrijd.

Onwel

Tijdens de hulpverlening werd een voorbijganger, die op andere rijbaan reed, onwel. Rond half negen werd een extra ambulance opgeroepen om de man medisch te onderzoeken. Zijn auto werd door de politie in de berm geparkeerd zodat de rijbaan weer kon worden vrijgegeven.

Zowel de bestuurster van de gekantelde auto als de man die onwel was geworden, is overgebracht naar het ziekenhuis. De afrit A2 vanuit Maastricht was tijdelijk afgesloten. Het verkeer werd door de politie omgeleid.