Max Verstappen snelste in laatste vrije training, Nyck de Vries eindigt nipt achter teamgenoot

 © LightRocket via Getty Images

Max Verstappen kan de kwalificatie voor de Grand Prix van Monza met vertrouwen tegemoetzien. De Limburger was in de afsluitende training ruim de snelste met een tijd van 1:21.252. Charles Leclerc werd op bijna viertienden tweede voor Sergio Pérez.

Jack Martens

Verstappen kwam zowel in de long runs als over een rondje sterk voor de dag. Eigenlijk al het hele weekend. De kans dat hij net als in Zandvoort pole pakt, is behoorlijk. Vanwege een gridstraf zal hij zondag echter niet vanaf de eerste rij mogen vertrekken, maar vijf plekken daarachter.

Nyck de Vries is goed begonnen aan zijn officiële debuut in de Formule 1. De coureur uit Sneek, die vanaf vandaag de zieke Alex Albon vervangt bij Williams moest amper een tiende toegeven op teamgenoot Nicolas Latifi en werd veertiende.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal