Henk Steijvers zingt samen met fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide liedjes van Carboon in Cultuurhuis Landgraaf

Henk Steijvers . © Rob Oostwegel

Landgraaf
redactie

Zanger Henk Steijvers uit Susteren zingt tijdens een concert op zaterdag 15 oktober in Cultuurhuis Landgraaf liedjes van de Limburgse dialectformatie Carboon, waar hijzelf ook deel van uitmaakte.

Steijvers wordt begeleid door fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. Verder worden bezoekers aan de hand van verhalen meegenomen in de geschiedenis van de Bokkeriejers en de mijnen.

Henk’s platendebuut was midden jaren ’70 met de groep Carboon, de LP ‘Witste nog koempel?’ De eerste keer dat een Limburgse dialectplaat binnen een jaar met goud werd bekroond. In 2015 was het 50 jaar geleden dat de Mijnnota was aangenomen en alle steenkolenmijnen in Limburg werden gesloten. Carboon trad in 2015 in het kader van Het Jaar van de Mijnen twaalf keer uitverkocht op in verschillende Limburgse theaters.

Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop en zijn hier verkrijgbaar.

Cultuurhuis Landgraaf ligt aan de Veldstraat 19 in Landgraaf.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal