Roosterse kansloos tegen titelfavoriet Almere

Roosteren -

De badmintonners van Roosterse BC zijn het nieuwe seizoen in de eredivisie begonnen met een kansloze 8-0 nederlaag in en tegen kampioenskandidaat Almere.

Roel Heynen

Patryk Szymoniak en Jan Hansen waren in het mannendubbelspel de enigen aan Limburgse kant die een set wisten te pakken. De overige partijen werden in twee sets verloren, waarvan enkele ook nog met heel ruime cijfers. Zo verloor Sander Prenen met 21-6 en 21-7 van Dennis Koppen. Nieuweling Jules van Wijlick, die eigenlijk in het tweede team gaat spelen, verloor met 21-9 en 21-8 van Noah Haase.

Aan Almeerse kant ook een Limburgs tintje. Dyon van Wijlick uit Belfeld, broer van Jules, pakte twee punten. Eerst het mannendubbel met Timo Stoffelen en later met Kirsten de Wit ook nog het gemengd dubbelspel. En de internationale topspeelster Cheryl Seinen uit Roermond Wist een punt te pakken met Eleanor O’Donnell in het vrouwendubbelspel. Volgende week wacht voor Roosterse de eerste thuiswedstrijd dit jaar tegen Amersfoort.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal