Opnieuw winst voor beloften van MVV en Fortuna Sittard

De O21 teams van MVV en Fortuna Sittard behaalden in divisie 4 ook op de tweede competitiedag de volle winst.

Jos op ‘t Eijnde

MVV, met veel wisselspelers van de hoofdmacht in de gelederen, behaalde een moeizame 1-2 overwinning bij de amateurs van Quick Boys in Katwijk. Al in de tweede minuut kwam MVV op een 0-1 voorsprong door Lorenzo Noviello. Na de pauze scoorde Quick Boys 1-1, maar zes minuten later scoorde Dailon Rocha Livramento de winnende treffer 1-2.

Fortuna Sittard won met 4-0 overtuigend van De Treffers. Namory Cisse en Sam Krawczyk bepaalden de ruststand op 2-0, na de pauze zorgden opnieuw Namory Sisse en Ferhat Cakir voor 3-0 en 4-0.

VVV en Roda

In divisie 2 behaalde VVV in de uitwedstrijd tegen Vitesse een verdienstelijk doelpuntloos gelijkspel (0-0). In een gelijk opgaande wedstrijd, vielen er nauwelijks kansen te noteren. Roda JC verloor op eigen veld met 2-3 van NEC. Roda JC kwam al na vier minuten op een 1-0 voorsprong door Saydou Bangura , maar NEC scoorde nog voor de pauze 1-1.

In de tweede helft opnieuw een prima start van de hardwerkende thuisclub, opnieuw was het de van het Duitse FC Kaiserslautern afkomstige spits Saydou Bangura die scoorde (2-1). Hierna boog NEC de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Drie minuten voor tijd kreeg Roda JC-doelman Dylan Vranken een rode kaart, wegens het omverduwen van een tegenstander. Reservedoelman Steff Haemers, nam hierna de plaats onder de lat over. Hij viel in voor Adam Zaian.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal