Informatieavond ‘Geen Mega-Molens bij Montfort’

 © ING Image

Montfort
Silke van Deelen

De actiegroep ‘Geen Mega-Molens Bij Montfort’ houdt een informatieavond op maandagavond 12 september.

De samenleving staat voor een grote opgave, namelijk de energietransitie. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen moet in korte tijd fors verminderd worden, ten gunste van schone alternatieven. Daarin heeft iedereen een opgave, ook de gemeente Roerdalen. Die opgave staat voor de actiegroep niet ter discussie. Maar wel de manier waarop de gemeente hieraan invulling wil geven en de keuzes die daarin al gemaakt zijn en binnenkort gemaakt worden. Zo vergadert de gemeenteraad donderdag 29 september over het verder onderzoeken van de komst van mega-molens van 250 meter hoog in combinatie met een zonneweide van vele tientallen hectares in Montfort-Zuid.

Meer informatie hierover komt aan bod tijdens de informatieavond op maandagavond 12 september om 19.30 uur in het Dorpshuis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal