Officiële opening IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) en Taalpunt in Echt

 © ING Image

Echt
Silke van Deelen

Wethouder Minkenberg opent op 14 september om 12.00 uur in Bibliotheek Echt het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) en het Taalpunt.

Inwoners van de gemeente Echt-Susteren kunnen bij de bibliotheek terecht met vragen over informatie van de overheid. Dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker via internet. Het gaat dan bijvoorbeeld om de (digitale) Berichtenbox van MijnOverheid.nl, en zaken zoals huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget, belasting, pensioen en uitkering. Echter een grote groep mensen heeft hier hulp bij nodig door het ontbreken van vaardigheden en kennis over internet.

De bibliotheek in Echt houdt vanaf 19 september wekelijks een IDO-spreekuur op maandag tussen 13.00 en 15.00 uur. Het Informatiepunt sluit aan bij de maatschappelijke functie van de bibliotheek, die ambieert dat iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en zijn weg kan vinden in de informatiemaatschappij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal