Max Verstappen opnieuw niet te stoppen: Limburger maakt er in Monza vijf op een rij van

 © Getty Images

Max Verstappen heeft in Monza zijn vijfde zege op rij geboekt. Op de Limburger, die vanaf de zevende plek moest starten, stond net als in de voorgaande Formule 1-races geen maat. Debutant Nyck de Vries werd knap negende en scoorde zo zijn eerste WK-punten.

Jack Martens

Vanaf de volledig Nederlandse vierde rij kwam Max Verstappen uitstekend van zijn plek. Al na één bocht lag de Limburger op plek vijf. Nyck de Vries die als achtste van start ging, wist zijn achtste positie te behouden.

Verstappen gaf zijn goede start een vervolg door een geweldige openingsronde te noteren. Als vierde begon de coureur van Red Bull Racing aan ronde twee door Pierre Gasly in te halen. Na vijf rondes had Verstappen al zijn gridstraf van vijf plekken teniet gedaan door aan te sluiten bij leider in de race Charles Leclerc. Vanaf dat moment begon Verstappen iets meer zijn banden te sparen.

Vroege stop

Een virtual safety car door het uitvallen van Sebastian Vettel zorgde in ronde 13 voor een vroege stop van Leclerc. Hij wisselde zijn zachte banden in voor mediums, terwijl Verstappen ervoor koos om buiten te blijven. Pas halverwege de race, in ronde 26, ging Verstappen verse banden halen waardoor hij ruim tien seconden achter de Monegask terug de baan op kwam.

Max Verstappen komt als eerste over start/finish. © ANP/HH

Met nieuwe banden begon Verstappen zijn achterstand weg te werken. Het gat slonk ronde na ronde zienderogen, tot afgrijzen van de ruim 100.000 aanwezige tifosi. Ferrari zag de bui al hangen en besloot om hun kopman in ronde 34 nogmaals binnen te halen. Op dat moment gooide de Scuderia eigenlijk wel de handdoek in de ring mits er niets geks meer zou gebeuren. Leclerc kwam ruim twintig seconden achter Verstappen terug het asfalt op met nog slechts twintig rondjes te rijden.

Safety car

De tifosi hadden de hoop op een Ferrari-overwinning al opgegeven totdat in ronde 48 Daniel Ricciardo stilviel met een kapotte McLaren. De safety car werd in de baan gestuurd om zo de auto van de Australiër op te laten ruimen. Dit duurde echter zo lang dat de race niet meer werd vrijgegeven waardoor Leclerc geen kans meer kreeg om een aanval in te zetten op de koppositie van Verstappen. George Russell mocht als derde mee naar het podium.

Verstappen won alweer zijn vijfde race op rij en liep opnieuw acht punten uit op Leclerc. het verschil bedraagt nu 117 punten op de coureur van Ferrari.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal