Dier van de week: onzekere Mac zoekt een baasje met geduld en kennis van honden

Mac. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat voormalig zwerfhondje Mac.

Redactie

Wie is Mac en waarom zit hij in het asiel?

„Hij is een knappe kruising waar mogelijk iets van een chihuahua en pinscher in zit. Hij heeft een hele lange tijd gezworven over straat en was hierdoor erg mager. Onze dierenarts schat hem ongeveer 1,5 jaar oud. In het begin was Mac erg wantrouwend naar ons en het heeft een tijdje geduurd voor hij ons vertrouwde. Dit zal bij een nieuw baasje ook tijd nodig hebben.”

Is er iets opvallends aan hem?

„Toen Mac binnenkwam, viel ons op dat hij een achterpootje minder goed gebruikte. Uit onderzoek is gebleken dat de heup uit de kom is en zich daaromheen veel artrose heeft gevormd. Hij zou in eerste instantie geopereerd worden, maar eenmaal bij de chirurg in de kliniek heeft deze toch de beslissing gemaakt om het niet te doen omdat Mac prima kan rennen, springen en er geen last van heeft. Een operatie zal enkel meer schade aanrichten.”

Wie is zijn perfecte, nieuwe baas?

„Voor de onzekere Mac zoeken we een iemand die ervaring heeft met honden. Een geduldige en rustige baas die hem op zijn gemak weet te stellen. Vanwege zijn onzekere karakter plaatsen we Mac niet bij jonge kinderen.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van Mac? Maak dan een kennismakingsafspraak via limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal