Oud-voorzitter LWV Giel Braun geridderd

Giel Braun werd koninklijk onderscheiden tijdens de Limburg Happening 2022. © Luc Lodder

Ransdaal -

Voormalig voorzitter van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) Giel Braun is dinsdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

onze verslaggever

Uit handen van burgemeester Wil Houben van Voerendaal ontving hij de koninklijke onderscheiding voor zijn werk als voorzitter en bestuurder van de ondernemersvereniging. De uitreiking vond plaats tijdens de Limburg Happening 2022, een jaarlijks terugkerende netwerkbijeenkomst. Ruim 300 ondernemers bezochten de Limburg Happening, die dit keer plaatsvond in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Braun was gedurende acht jaar penningmeester en vier jaar voorzitter van de LWV. Onder zijn bewind werden onder meer de duurzame en inclusieve samenleving op de agenda gezet. Volgens de LWV werd zijn drive om de ondernemers in Limburg te helpen, als hartverwarmend ervaren.

Braun was ook voorzitter van de provinciale Stuurgroep Internationale Werknemers, die als doel heeft de positie van arbeidsmigranten te verbeteren. Hij is verder op tal van punten actief in het sociaal maatschappelijk en culturele leven.

 © De Limburger