Brandweer Gulpen bestaat tweehonderd jaar en dát wordt gevierd

 © brandweer Gulpen

Gulpen -

Brandweer Gulpen bestaat tweehonderd jaar en viert dat zondag 25 september met een naar eigen zeggen ‘groots opgezette open dag’.

Redactie

„In 1821 kocht het gemeentebestuur van de gemeente Gulpen een brandspuit voor het bedrag van tweehonderdvijftig gulden. Daarmee werd de start gemarkeerd van de vrijwillige brandweer Gulpen”, schrijft de kazerne.

Lees ook: Nederlandse brandweer is uitgeknepen volgens brandweervrijwilligers: ‘Er ontstaan problemen zodra zich meerdere incidenten tegelijk voordoen’

De festiviteiten beginnen om 10.00 uur bij de kazerne aan de Landsraderweg. Om 11.00 uur start daar een optocht van hulpverleningsvoertuigen door het centrum van Gulpen. De stoet trekt (na de Landsraderweg) door de Molenweg, Rijksweg, Dorpsstraat, Looierstraat, Nieuwstraat, Rijksweg en Burgemeester Teheuxweg.

Demonstraties

„Brandweer Zuid-Limburg stelt een groot aantal van haar eigen voertuigen tentoon. Nieuwe, maar ook diverse oldtimers. De bedrijfsbrandweer Sitech van Chemelot is aanwezig met meerdere voertuigen en diverse Duitse en Belgische brandweercollega’s geven acte de présence.”

Lees ook: ‘De rampenbestrijding in Nederland is tot op het bot uitgekleed’

Daarnaast zijn de politie, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, Technisches Hilfswerk Deutschland (THW) en diverse andere diensten aanwezig. De organisatie verwacht om en nabij vijftig voertuigen. Vanaf het middaguur zijn er verschillende demonstraties. Voor kinderen is er een springkussen en worden in sporthal Gulpdal diverse activiteiten op touw gezet. Daar kunnen bovendien miniaturen worden bewonderd. Bezoekers mogen bovendien een kijkje nemen in de kazerne.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal