Dier van de week: energieke Fanny is een prima gezinshond

Fanny. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is teefje Fanny aan de beurt, een middelgrote kruising van net drie jaar oud.

Redactie

Hoe komt Fanny in het asiel terecht?

„Haar eerste jaren is Fanny opgegroeid als maatje van een alleenstaande heer waar ze het prima naar haar zin had. Helaas is hier door gezondheidsredenen een einde aangekomen, omdat het lichamelijk te zwaar werd om voor haar te zorgen. In afwachting van een nieuwe match verblijft ze nu tijdelijk in het asiel.”

Wat weet je over haar?

„Het is niet duidelijk uit wat voor kruising Fanny voortkomt, maar ze heeft veel weg van een Beagle. Niet alleen wat haar uiterlijk betreft, maar qua karakter. Fanny is een hele sociale hond die zich prettig voelt in het gezelschap van mensen. Ze is bijzonder energiek en vindt het dus heerlijk om flinke wandelingen te maken. Als het klikt, dan vindt ze het ook fijn om met andere honden te ravotten.”

Waar zal Fanny het beste op haar plaats zijn?

„Door haar vriendelijke karakter zou ze een prima gezinshond kunnen zijn en een maatje voor een eventueel aanwezige andere hond. Omdat ze voor een middelgrote hond wel een stevige robuuste bouw heeft, is ze best wel sterk. Hierdoor kan ze voor kleine kinderen wel wat te enthousiast en te lomp zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal