Basisschool De Triangel in Linne heeft wormenwachters aangesteld

Foto ter illustratie. © Mathijs Romans

Linne
Silke van Deelen

Basisschool De Triangel uit Linne gaat met behulp van een wormenhotel zo veel mogelijk groenafval zélf composteren.

De school scheidt al sinds 2018 het afval in restafval, GFT (groente-, fruit- en tuinafval), PMD (plastic verpakkingen, metaal en drankkartons) en papier. Met het wormenhotel zet De Triangel een nieuwe stap om minder afval te produceren doordat er minder GFT en etensresten aan de straat gezet hoeven te worden. Het hotel is een grote compostbak en wordt bewoont door tijgerwormen. Deze speciale wormen eten het groenafval op en zetten het om in compost. Deze zeer gezonde en vruchtbare compost kan dan weer gebruikt worden in de schooltuin.

Het wormenhotel is maandag 12 september geopend door wethouder Sjors Blomen. Hij liet samen met de kinderen een handvol wormen vrij in het hotel. Alle groepen van De Triangel kregen een gastles van Rudy Klaassen over composteren en het gebruik van het wormenhotel. Om alles goed te laten verlopen is in iedere klas een aantal leerlingen als wormwachter aangesteld. De wormenwachters bekijken of het gft-afval in het juiste bakje terecht komt en of de wormen nog extra eten nodig hebben.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal