Lezing Peter Schrijvers over boek ‘De Margraten Boys’

 © UitTipsLimburg

Maastricht -

Auteur Peter Schrijvers geeft zaterdag 17 september om 16.00 uur in boekhandel Dominicanen een lezing over zijn boek De Margraten Boys.

Redactie

Aanleiding is het feit dat op diezelfde datum in 1944 duizenden vliegtuigen vanuit Engeland via ons land richting Duitsland vlogen voor Operatie Market Garden. In die week werden tevens de eerste delen van Zuid-Limburg bevrijd.

Lees ook: Voor Verl (19) duurde de oorlog maar één dag; dankzij Arie-Jan uit Eijsden krijgt Amerikaanse soldaat 77 jaar na zijn dood uniek ereteken

Over het boek

„De Margraten Boys is het verhaal van tienduizend Amerikaanse jongens die rusten in een Nederlands dorpje niet ver van de Belgische grens — op de enige Amerikaanse begraafplaats van Nederland. De soldaten namen deel aan de grootste militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog: Operatie Market Garden, de bestorming van de Siegfriedlinie, het Ardennenoffensief, de oversteek van Roer en Rijn en de luchtoorlog tegen Duitsland. De verhalen van de Margraten Boys zouden nooit bewaard zijn gebleven zonder het unieke netwerk van adoptanten dat de inwoners van Margraten in 1945 oprichtten. De Margraten Boys is gebaseerd op meer dan duizend getuigenissen van adoptanten en Amerikaanse families”, is te lezen in de omschrijving.

De toegang is gratis. Aanmelden: promotie@boekhandeldominicanen.nl. Adres: Dominikanerkerkstraat 1 in Maastricht.