Tristan Dekker staat ruim half jaar na kuitbeenbreuk weer in de basis bij VVV

Tristan Dekker gaat in februari van dit jaar per brancard van het veld. Vrijdag staat hij voor het eerst weer in de basis.  © Laurens Eggen

Tristan Dekker begint vrijdagavond (20.00 uur) in de basis als VVV het in De Koel opneemt tegen Jong PSV. Dat maakte Rick Kruys donderdag na de laatste training voor het duel met de Eindhovense beloften bekend.

Qasim Hakim

„Schrijf maar op dat Tristan in de basis begint. De rest kun je zelf wel invullen”, zei Kruys met een grijns op zijn gezicht. Na afloop van de met 5-3 verloren wedstrijd vorige week tegen Heracles donderde en bliksemde het nog in het hoofd van de VVV-coach. „Je kunt wel zeggen dat je goed hebt meegedaan tegen Heracles, maar wij willen groeien en ik leg de lat hoog. Heracles kreeg acht kansen en maakte daaruit vijf doelpunten. Dat kan niet en dan moet ik hard en eerlijk zijn. Anders worden we niet beter.”

Voor Dekker is het zijn eerste basisplaats sinds hij in februari in de derby tegen Roda JC zijn kuitbeen brak. Vorige week maakte hij tegen Heracles als invaller al zijn eerste minuten.

Kruys verwacht een zware wedstrijd tegen de beloften van PSV. „Jong PSV heeft een goede ploeg. Ik heb ze afgelopen maandag live zien spelen tegen FC Den Bosch. Het is een talentvolle groep die makkelijk voetbalt. Wij moeten hier fysiek spel tegenover zetten, vanuit een gesloten organisatie spelen en er een gevecht van maken. Ze mogen niet aan voetballen toekomen.”

Vermoedelijke opstelling VVV

Zima; Dekker, Koglin, Ketting, Janssen; Klaasen, De Boer, Verheijen, Huisman; Braken en Venema.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal