Weert sluit aan bij landelijke Open Energiedag met ingebruikname van twee laadpalen voor elektrische auto’s

Foto ter illustratie. © ING Image

Weert
Silke van Deelen

Wethouder Lizbeth Steinbach van de gemeente Weert verricht zaterdag 17 september de ingebruikname van twee semiopenbare laadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerdek van de Walburgpassage in Weert.

Met het toenemen van het aantal elektrische auto’s, neemt ook de behoefte toe om auto’s op een openbare plek te kunnen opladen. De gemeente Weert biedt deze faciliteit aan en vond in energiecoöperatie WeertEnergie een partner. De stroom komt van het zonnepark Altweerterheide en het Windpark Weert. Alle elektrische laadpalen in de parkeergarages van de gemeente Weert krijgen vanaf 1 januari 2023 stroom van WeertEnergie.

Met de ingebruikname van de twee laadpalen op de Walburgpassage sluit de gemeente aan bij de landelijke Open Energiedag, die op zaterdag 17 september wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Er worden dan allerlei activiteiten georganiseerd door energiecoöperaties in het hele land.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal