Pelgrimstocht van Thorn naar Aldeneik in het kader van de Harlindis- en Relindisfeesten

 © Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Thorn
Silke van Deelen

Om de 25 jaar zijn er in Aldeneik/Maaseik (B) Harlindis- en Relindisfeesten. In het kader van deze feesten houdt Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden op 25 september een pelgrimstocht (wondwandeling) van 20 kilometer vanuit Thorn naar Aldeneik.

Vanuit Thorn wandelen de deelnemers langs de Maas naar Aldeneik. In Aldeneik bestaat de mogelijkheid om vooraf aan de ommegang in de tuin van de Sint-Annakerk kennis te maken met de vrijwilligers en kunstenaars van alle kleurrijke objecten van de ommegang. Om 14.00 uur vervolgt de tocht zich naar Maaseik om vervolgens om 15.00 uur vanaf de Sint Annakerk terug naar Thorn te keren via de Belgische plaatsjes Ophoven, Geistingen en Kessenich. Aankomsttijd 17.00 uur.

Opgave vooraf is niet nodig; op tijd aanwezig zijn 10.00 uur in het parochiezaaltje tegenover de Abdijkerk in Thorn is voldoende. Deelname is gratis, maar een vrije gave wordt zeer op prijs gesteld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal