Rij voor afscheid koningin Elizabeth blijft kilometerslang

Lange rijen van belangstellenden die afscheid willen nemen van koningin Elizabeth. © ANP / EPA

De rij voor Westminster Hall in Londen, waar de kist van de Britse koningin Elizabeth staat, is ook vrijdag weer kilometerslang. De wachttijd liep in de vroege ochtend op tot zeker elf uur. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag bleef de belangstelling groot.

Redactie

De rij langs de rivier de Theems was om middernacht plaatselijke tijd bijna 8 kilometer lang, maar werd gedurende de nacht korter. Tegen half zeven in de ochtend was de rij iets meer dan 5 kilometer lang en rond acht uur was deze opgelopen tot ruim 7 kilometer.

De verwachting is dat mogelijk tot wel 750.000 mensen in Westminster Hall afscheid gaan nemen van de vorige week overleden vorstin. Belangstellenden kunnen tot maandag half zeven in de ochtend langs de kist van Elizabeth lopen. Diezelfde ochtend vindt de staatsbegrafenis plaats.

De Britse autoriteiten zetten meer dan duizend vrijwilligers, stewards en politieagenten in om de rij in goede banen te leiden. Rouwende Britten mogen in Westminster Hall bijvoorbeeld niet stilstaan. Bovendien gelden strenge veiligheidsmaatregelen, die door de regering worden omschreven als vergelijkbaar met die van een luchthaven.

Lees ook: Britten in Limburg zien hun icoon wegvallen: ‘Elizabeth was een van de laatste ankers om het land bijeen te houden’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal