Kleinkinderen Elizabeth houden zaterdag wake bij kist

 © AFP

Alle kleinkinderen van koningin Elizabeth houden zaterdagavond een wake bij de kist in Westminster Hall. De acht staan, zonder hun partners, een kwartier bij de kist. Vrijdagavond nemen de vier kinderen van Elizabeth deel aan een wake.

Redactie

Prins William staat zaterdag aan het hoofd van de kist, zijn broer prins Harry aan de voet. Naast William staan de kinderen van prinses Anne, Zara Tindall en Peter Philips. Bij Harry staan de dochters van prins Andrew, de prinsessen Beatrice en Eugenie. De kinderen van prins Edward, Lady Louise en James, burggraaf van Severn, staan in het midden.

Harry mag bij de wake zijn militair uniform weer dragen. Volgens Britse royaltyverslaggevers heeft koning Charles een uitzondering gemaakt voor zijn zoon, die geen officiële taken meer uitvoert voor het Britse koningshuis. De prins en oud-militair mag geen uniform meer dragen sinds hij een stap terug deed binnen het Britse koningshuis en hij zijn eretitels kwijtraakte.

‘Virgil of the Princes’

Britse royaltyverslaggevers melden ook dat de kleinkinderen op verzoek van koning Charles deelnemen aan de wake, de zogenoemde ‘Virgil of the Princes’. De acht zouden „heel graag” hun respect betuigen aan hun oma, die vorige week donderdag op 96-jarige leeftijd overleed.

De vier kinderen van Elizabeth nemen vrijdagavond deel aan een wake in Westminster Hall. Voor prins Andrew, die zijn taken moest neerleggen vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik, zou geen uitzondering zijn gemaakt en hij draagt dan ook geen militair uniform.

Lees ook: Rij voor afscheid koningin Elizabeth blijft kilometerslang

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal