Blerick blij: Blariacum Baeregood blijft bestaan

 © Blariacum Baeregood

Blerick -

Blariacum Baeregood blijft bestaan. Er zijn drie nieuwe kartrekkers gevonden voor het Blerickse bal op carnavalszaterdag.

Marcel van Lier

Het bestuur van de organiserende stichting liet in juni weten ermee te stoppen. Als niemand bereid was om deze Blerickse carnavalstraditie voor te zetten, zou er na 22 jaar een einde komen aan Blariacum Baeregood. Inmiddels hebben zich drie opvolgers gemeld. Roland Koch, Jos Caniels en Ruud Nijssen nemen het stokje over, waardoor Blariacum Baeregood is gered en op weg kan naar een nieuw jubileum.

Tegenhanger

Het initiatief is eind vorige eeuw ontstaan als opmaat naar de Blerickse optocht op carnavalszondag én tegenhanger van de Boétezitting in Venlo. Blariacum Baeregood vond de eerste jaren plaats in het voormalige gemeenschapshuis De Staay en verhuisde daarna naar ’t Raodhoes. In 2021 en 2022 ging het feest niet door vanwege de coronapandemie.

Han Spaaij nam samen met Twan en Melanie Jacobs de organisatie vier jaar geleden over van de grondleggers Hans Huijs en Piet Welles. Zij geven nu op hun beurt het stokje door.