Limburgs Landschap geeft rondleiding door Frankenhofmolen Vaals

De Frankenhofmolen. © Het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Vaals -

Stichting Het Limburgs Landschap geeft zaterdag 24 september een rondleiding door de vroeg zeventiende-eeuwse Frankenhofmolen in Vaals.

Redactie

Geïnteresseerden kunnen om 10.30 uur aansluiten. Het is ook mogelijk de molen alleen te bezichtigen. Dat kan elke sowieso tweede en vierde zaterdag van de maand tussen 10.30 en 16.00 uur. Wie een rondleiding wenst, moet zich wel even aanmelden.

Lees ook: Limburgs Landschap neemt gedeeltelijk taak van failliet IKL over: steunpunt vrijwilligers groenbeheer

„De Frankenhofmolen is een industriële watermolen, die ook wel ‘de volmolen’ wordt genoemd. In de achttiende eeuw stond textiel uit de regio Aken, Vaals, Luik hoog aangeschreven in Europa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een grote bedrijvigheid was. De Frankenhofmolen maakte met haar molenvijvers en stuwwerken onderdeel uit van het grote watermolenlandschap in het dal van de Zieversbeek”, is te lezen in de aankondiging.

Medewerkers van Stichting Het Limburgs Landschap, dat de molen in beheer heeft, zullen bezoekers van meer achtergrondinformatie voorzien. Deelname aan de rondleiding kost vijf euro voor leden, zeven voor niet-leden.

Aanmelden kan hier. Adres: Weijersweg 4 A in Vaals.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal