Stichting Menswel start met project ‘steunouders’ in de gemeente Echt-Susteren

 © Gemeente Echt-Susteren

Echt / Susteren
Silke van Deelen

Omdat niet alle gezinnen vanzelfsprekend kunnen rekenen op een helpende hand, start Stichting Menswel in de gemeente Echt-Susteren met ‘steunouders’, oftewel mensen die gezinnen willen helpen.

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor ouders is het vaak fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar wat als familie en vrienden ver weg wonen? Of een gezin pas nieuw is in een buurt en nog weinig mensen kent?

Steunouder is een project waarbij volwassen vrijwilligers één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zij geven een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Dit kan bij de steunouder of bij het kind thuis zijn. Zo krijgen gezinnen ruimte om op adem te komen en te ervaren hoe ze de zorg voor kinderen samen kunnen delen.

Stichting Menswel zoekt mensen die gezinnen willen helpen. Alle steunouders starten met een kennismakingstraject, ze krijgen een (digi)training met tips en handvatten en hulp om op terug te vallen bij vragen of problemen. Ook gezinnen die een steunouder kunnen gebruiken, mogen zich melden.

Voor meer informatie, kijk op www.steunouder.nl/echt-susteren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal