Ajax gaat niet in op nieuwe beschuldigingen aan adres Overmars

Marc Overmars in zijn tijd bij Ajax, waar hij in februari vertrok. © HH/ANP

Amsterdam -

Ajax wil niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen van drie oud-voetbalsters van de club dat Marc Overmars zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij speelsters van de vrouwenploeg. Een woordvoerder verwijst vrijdag naar een persbericht over het vertrek van de directeur voetbalzaken.

Redactie

Daarin staat dat Overmars begin februari is vertrokken vanwege grensoverschrijdend gedrag naar meerdere vrouwelijke collega’s. Ajax gaat voorlopig niet in op vragen over individuele vrouwen. Voor zover bekend hebben de oud-voetbalsters geen aangifte tegen Overmars gedaan.

Drie oud-speelsters van Ajax vertellen in het Parool over hun ervaringen met Overmars. Ze willen anoniem blijven. Overmars zou een speelster hebben betast in de fysioruimte op de massagetafel. „Hij deed het af als grap, maar zo werd dat niet beleefd”, vertellen twee oud-voetbalsters.

Aantijgingen

Overmars zou vaker zijn langsgekomen in de fysioruimte, die geldt als veilige plek waar ook de trainer niet ongevraagd binnenkomt omdat vrouwen zonder shirt of broek op de massagetafel kunnen liggen. Een andere oud-speelster zegt: „Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren.”

Lees ook: Onderzoeksbureau bevestigt grensoverschrijdend gedrag: ‘Cultuur binnen Ajax moet veranderen’

Eerder deze zomer vertelde Daphne Koster, de manager van het vrouwenelftal van Ajax, al in een documentaire dat voetbalsters van Ajax moeite hadden om het gedrag van Overmars aan te kaarten. „Je zegt er niets over omdat je weet, het is toch de technisch directeur en je kunt het niet hardmaken. Het zijn verhalen”, zei ze.

Marc Overmars in Antwerpen. © ANP

Overmars werkt inmiddels als technisch directeur bij Royal Antwerp FC in België.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal