Jumbobaas Van Eerd blijft langer vast als verdachte in witwaszaak

 © ANP / ANP

Jumbo-topman Frits van Eerd blijft langer vastzitten als verdachte in de witwaszaak.

Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt vrijdag dat zijn inverzekeringstelling vrijdagmiddag door de rechter-commissaris in Assen getoetst is en door de officier van justitie is verlengd met maximaal drie dagen.

De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten het voorarrest van de 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze met 14 dagen te verlengen. Vijf verdachten in deze zaak zijn op vrije voeten gesteld. Zij blijven wel verdachte.

Hoofdverdachten

Behalve Van Eerd wordt een 57-jarige vrouw uit Gasteren nog verhoord door de FIOD en de politie. Zij zitten net als de hoofdverdachte nog in beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat, aldus het OM.

Dinsdag werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan in een gezamenlijk onderzoek van onder meer de FIOD en het OM. Invallen vonden plaats in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, maar ook in plaatsen in Groningen en Drenthe.

Jumbo zegt in een reactie dat het geen nieuwe informatie heeft ontvangen en dat de supermarktketen daarom niet inhoudelijk kan reageren, ook niet over de positie van Van Eerd. Het directieteam van de supermarktketen verzorgt in afwezigheid van Van Eerd de dagelijkse bedrijfsvoering.

Lees ook dit profiel over Frits van Eerd: Bij Jumbo-topman Frits van Eerd draait alles om snelheid

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal