MVV veegt Jong Ajax van de mat: 4-1

 © Bas Quaedvlieg

Maastricht -

MVV heeft de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met ruime cijfers gewonnen. De Amsterdamse beloftenploeg werd met een 4-1 nederlaag teruggestuurd naar de hoofdstad.

Emil Visser

De ploeg van Maurice Verberne zette de toon al in de beginfase. Niet voor het eerst dit seizoen wist MVV al in de openingsfase van de wedstrijd te scoren. Het was Mart Remans die na tien minuten spelen aan het einde stond van een aanval via Sven Blummel over de rechterflank: 1-0.

Tien minuutjes later kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. Rico Zeegers moest wegens een blessure vervangen worden. Marko Kleinen nam zijn positie in. Omdat Matteo Waem de wedstrijd niet kon starten door een blessure, moest MVV het dus rooien zonder de twee vaste centrale verdedigers.

Dat bleek echter geen enkel probleem. De 2-0 viel niet veel later. Een goede onderschepping van Tim Zeegers stond aan de basis van de goal. Via Jarne Steuckers joeg Blummel de bal met een flits achter Jong Ajax-goalie Sten Kremers.

Pas in de blessuretijd was Jong Ajax in de buurt van een doelpunt. Een afstandsschot ging onderkant lat, maar ketste terug het veld in.

Veerkracht

Na rust was het wel een treffer voor de Amsterdammers. Gabriel Misehouy kapte zichzelf in de 53ste minuut knap vrij en schoot binnenkant paal binnen. MVV toonde echter volop veerkracht. Na 67 minuten spelen had Blummel de 3-1 op de schoen, maar miste een prima voorzet van Koen Kostons net. Een minuutje later koos Kostons zelf voor een doelpoging. Zijn harde schot ging via het gezicht van een verdediger binnen. Met nog 20 minuten te spelen en een 3-1 voorsprong, leek de wedstrijd in de tas voor MVV.

Jong Ajax probeerde wel, maar kon maar geen kansen creëren. MVV was daarentegen levensgevaarlijk in de counter. Dat leidde in minuut 86 tot de 4-1. Tim Zeegers zette de aanval op via Kostons, die een uitstekende voorzet in huis had. Ruben van Bommel schoot beheerst binnen.

Zo verwerkte MVV de 5-0 nederlaag die het een week geleden moest slikken tegen FC Eindhoven op een prima manier.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogamma van De Limburger:

Komt dat Schot 15 september . © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal