VVV wint wéér niet van angstgegner Jong PSV

Sven Braken na zijn vroege openingsdoelpunt. © Ermindo Armino

VENLO -

Na een vroege openingstreffer leek VVV lange tijd voor het eerst in zeven jaar weer eens te winnen van Jong PSV. Vanwege een late gelijkmaker kon daar alsnog een streep door. In De Koel werd het 1-1.

Jack Martens

In een goed gevulde Koel begon VVV flitsend aan het duel met Jong PSV. Na vijf hele minuten lag de bal voor het eerst in het netje. Daan Huisman wist met een indraaiende voorzet de bal perfect op het hoofd van Sven Braken te mikken die vervolgens uitstekend binnen werkte.

Braken

De bijna 6000 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, maar tot hun teleurstelling bleef het in de eerste 45 minuten bij dat ene doelpunt. Het lukte de thuisploeg nauwelijks om kansen te creëren maar ook de jongelingen uit Eindhoven konden geen potten breken. Vlak voor rust kreeg Braken wél nog de mogelijkheid om de 2-0 op het scorebord te zetten, maar zijn schot vloog hoog over.

Na rust ging Jong PSV op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Adil Ramzi drukte VVV ver terug tot op de eigen helft. Dat leidde na een kwartier voetballen tot de eerste grote kans, maar Lukas Zima voorkwam met een prachtige redding de gelijkmaker.

Het was een van de laatste acties van de doelman, want even later moest hij zich geblesseerd laten wisselen voor Ennio van der Gouw. In tegenstelling tot de Tsjech lukte het de debutant niet om zijn doel schoon te houden. Een afstandsschot van Simon Colyn in de 84ste minuut bleek onhoudbaar voor de goalie. En zo lukte het VVV opnieuw niet om te winnen van Jong PSV. In elf edities wonnen de Venlonaren alleen in 2015.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogamma van De Limburger:

Komt dat Schot 15 september . © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal