Roda pakt zonder te overtuigen in extremis een punt tegen FC Eindhoven

Na ruim tien minuten kopte de boomlange verdediger Mawouna Amevore uit een corner de 1-0 binnen  © Pro Shots -Johan Manders

Eindhoven -

Roda JC heeft op bezoek bij FC Eindhoven in de absolute slotfase een punt gepakt. Dylan Vente schoot in de extra tijd de gelijkmaker binnen in de topper van de eerste divisie: 3-3.

Maikel Suilen

In het knusse Jan Louwers Stadion had Roda vanaf het eerste fluitsignaal moeite met de stugge ploeg van Eindhoven. Het elftal van Jurgen Streppel wist in de eerste helft geen enkele goede kans bijeen te voetballen. Een schot van afstand van Romano Postema op slag van rust was het gevaarlijkste moment; de bal kon gemakkelijk over het doel worden getikt door keeper Nigel Bertrams.

Eindhoven wist ook niet bijster veel te creëren, maar was bijzonder slagvaardig. Na ruim tien minuten kopte de boomlange verdediger Mawouna Amevore uit een corner de 1-0 binnen en vijf minuten voor de pauze verdubbelde Evan Rottier de voorsprong, toen Roda de bal niet weg kreeg na een voorzet vanaf de rechterkant. Een extra domper voor Roda was het geblesseerd uitvallen van Bryan Limbombe. Hij werd na twintig minuten vervangen door Niek Vossebelt.

Optimisme

Amevor was in het begin van de tweede helft opnieuw dicht bij een goal, ditmaal ging zijn kopbal over. Romano Postema kopte niet veel later de aansluitingstreffer binnen op aangegeven van de ingevallen Arjen van der Heide. De bal ging over, maar het zorgde voor meer optimisme aan de kant van de Roda. Enkele minuten later was het wel raak, via Dylan Vente. Hij rondde een razendsnelle uitbraak knap af.

De vreugde was van korte duur, omdat Eindhoven een minuut later een penalty kreeg, die feilloos werd binnengeschoten door Kökcü. Een overtreding van Nils Röseler ging aan de strafschop vooraf. Invaller Yayi Mpie schoot een paar minuten voor tijd de 3-2 na een scrimmage, waardoor er plots nog hoop op een resultaat kwam bij Roda. Toen Dylan Vente in de extra tijd ook nog de gelijkmaker binnenschoot, was het feest compleet. Het punt werd gevierd als een zege.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogamma van De Limburger:

Komt dat Schot 15 september . © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal