Limburgse derby bij jonge teams VVV en Roda JC onbeslist

 © ING Image

Sittard
Jos Op ’t Eijnde

De Limburgse derby tussen VVV en Roda JC in divisie 2 leverde geen winnaar op. Het 2-2 gelijke spel was een terechte uitslag.

In de eerste helft was thuisclub VVV de bovenliggende partij en kwam door een doelpunt van Joep Kluskens op een 1-0 voorsprong. Vlak na de pauze zorgde opnieuw Kluskens voor 2-0. Hierna toonde Roda JC veerkracht en kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte, door twee treffers van Saydou Bangura. De van het Duitse FC Kaiserslautern afkomstige spits, scoorde ook in de vorige wedstrijd tegen NEC beide doelpunten. In een spannende slotfase waren beide ploegen nog dicht bij de winnende treffer. Voor Roda JC kopte Joyce Nsingi op de kruising en Roda JC-doelman Steff Haemers bracht knap redding bij een inzet van VVV.

Divisie 4

In divisie 4 wonnen Fortuna Sittard en MVV beide de derde wedstrijd op rij overtuigend tegen respectievelijk FC Eindhoven en De Treffers. Beide gaan samen fier aan kop. Fortuna Sittard won met 4-0 bij FC Eindhoven, door drie doelpunten van Namory Cisse en een treffer van Nuri Emre Aksit. MVV wist door eigen doelpunt van De Treffers de snelle achterstand te repareren en nog voor de pauze zette Ibrahim Samara MVV op een 2-1 voorsprong. In de blessuretijd bepaalde Gabriel Okita de eindstand op 3-1.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal